A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház 2019. július 5-7 között harmadik alkalommal szervezi meg a Csíkszeredai Kórháznapokat a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel, Hargita Megye Tanácsával és a Hargita Megyei Orvosi Kamarával partnerségben. A szervezés már javában zajlik, jelenleg a szakmai program véglegesítésén dolgozunk.

korhaz resizeA tudományos konferencia szakmai fórumra is alkalmat szolgáltat a résztvevő orvosoknak, asszisztenseknek, ugyanakkor a szervezők reményei szerint a kórház jövőjének szempontjából is meghatározó lehet. „A Csíkszeredai Kórháznapok alkalmával kollégáink megismerkedhetnek a szakmai újdonságokkal, meríthetnek magyarországi, illetve az ország több más kórházából érkező orvosok szakmai tapasztalataiból és bemutathatják a nálunk zajló munkát.  Ugyanakkor azt szeretnénk, hogy az intézményi partnereink és a politikai döntéshozók részvételével tervezett kerekasztalbeszélgetéseken a kórház jövőjét illető terveink ügyében is konkrét lépések történjenek” – fejtette ki dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere.

„Az utóbbi években lendületet kapott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fejlődése. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy egyre többen kezdtünk hinni benne, úgy a kórház, mint fenntartója, Hargita Megye Tanácsának munkatársai kezdték elhinni, hogy ha a közös cél érdekében képesek vagyunk együtt dolgozni, akkor elérhetővé válik az. A cél nem más, mint regionális klinikává alakítani a kórházat. Ehhez az Önök, a szakemberek hitére, tudására is nagy szükség van! Számítunk Önökre!” – fogalmazta meg a konferenciára várt orvosoknak, asszisztenseknek Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. 

A konferencia védnökségére Prof. Dr. Horváth Ildikót, a magyar kormány Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkárát és Prof. Dr. Diana-Loretta Păunt, az Államelnöki Hivatal Közegészségügyi Részlegének tanácsadóját kértük fel. 

A Sapientia csíkszeredai kampuszán zajló konferenciára mintegy százötven szakmabelit várunk, a tudományos előadások az orvosi szakágak szerint elkülönített szekciók keretében zajlanak majd. Ugyanakkor Kutatás-oktatás, Klinikai kórház – oktatókórház, Az orvosképzés változásai tematikával is szervezünk beszélgetéseket. Az alternatív programok keretében nyitott kapukat szervezünk a kórházban és a sürgősségi osztályon is. 

A konferencia ünnepélyes megnyitója július 5-én reggel 9 órakor kezdődik a Sapientia nagy aulájában.

A rendezvényt továbbképző programként is elismertetjük, a konferenciára várt orvosok és egészségügyi asszisztensek kreditpontokat kapnak a részvételért.

Csíkszereda, 2019. május 21.    

Menu