OrvoslaksokAláírta Hargita Megye Tanácsa és a közbeszerzést elnyerő csíkszeredai székhelyű Tectum Company Rt. azt a szerződést, amelynek értelmében megtervezik és megépítik az ötödik, négy szolgálati lakásnak otthont adó épületet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közelében.

Hargita Megye Tanácsa azon dolgozik, hogy a fiatal szakemberek számára vonzó környezetet teremtsen, hogy minél több orvos tudjon elhelyezkedni Csíkszeredában. Az ő szakértelmük és munkájuk elengedhetetlen ahhoz, hogy a jelenlegi sürgősségi kórházat regionális klinikává alakítsák - hangzott el a jelenlegi orvoslakások közelében hétfőn megszervezett sajtónyilvános szerződéskötésen.

A negyedik orvoslakást tavaly márciusban adták át Csíkszeredába költözött, fiatal szakemberek számára: négy orvos és családja bérli kedvezményes feltételek mellett az épület négy lakrészét. A mostani beruházás 1 100 ezer lejből valósul meg – az összeget a kórházat működtető Hargita Megye Tanácsa a saját költségvetéséből különítette el. A munkálatok várhatóan novemberben kezdődnek, a teljes kivitelezési idő tíz hónap – közölte a megyei önkormányzat sajtóirodája.

Menu