A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház a Csíki Anyák Egyesületével partnerségben 2019. december 14-én megszervezi a 84. szülészetlátogatást az intézményben. Az eseményen a várandós kismamák és kísérőik megismerkedhetnek a szülészeti és újszülött-gyógyászati ellátás folyamatával, a szülőszoba csapatával, és meglátogathatják a szülőszobákat is.

A szülészetlátogatás a Csíki Anyák Egyesületének kezdeményezésére és szervezésével, a szülészeti osztály közreműködésével indult, a szombati immár a 84. ilyen esemény lesz. Megszervezését mostantól átvállalta a kórház, hisz amint dr. Konrád Judit, a Hargita Megye Tanácsa által működtetett intézmény menedzsere rámutatott, „a mi feladatunk lebonyolítani ezt a látogatást, amellett, hogy a rendezvény népszerűsítésében továbbra is számítunk a Csíki Anyák Egyesületének segítségére”.            

Tiboldi Bea, a Csíki Anyák Egyesületének elnöke rámutatott, a kórházzal együtt hét éve tartják hasznosnak ezt a szolgáltatást. „Akárcsak a kezdetekkor, most is azt gondolom, hogy hiánypótló lehetőség ez a legtöbb kétórás esemény, melyre örömmel jönnek a fiatal párok, a többedszerre szülő édesanyák, és olyanok is, akik későbbi gyermekükkel kíváncsiak a megújult szülészeti osztályra, a szülőszobára, műtőre. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, érdemes bátran feltenni a kérdéseket, hiszen ezek megválaszolása lesz az alapja egy jó kapcsolatnak az édesanyák és az intézmény között” – fejtette ki. Kiemelte, a szülészetlátogatás országos szinten példaértékű kezdeményezés, különösen, hogy egy civil szervezet kezdeményezésének, közbenjárásának köszönhető.

A szombati szülészeti látogatást a várandósság harmadik trimeszterében lévő kismamák és kísérőik számára ajánlják. A találkozó 10 órakor van, a kórház Dr. Kelemen József Könyvtárában: a kismamákat és kísérőiket az ügyeletes szülész-nőgyógyász szakorvos, dr. Kraft Hunor Norbert köszönti, majd Koncsag Zsuzsanna szülésznő vázolja fel a kórházi beutalással, szüléssel kapcsolatos kórházi tudnivalókat. Az újszülöttek ellátásáról Dr. Füstös Annamária neonatológus szakorvos beszél, majd Kiss Gyöngyi, a szülészeti osztály főnővére mondja el a várandósoknak a gyermekágyi időszak tudnivalóit. A résztvevők egy szórólapon megkapják a kórházi csomaggal kapcsolatos információkat is. Tulit-Incze Ágnes, a szülészeti-nőgyógyászati osztály pszichológusa tanácsadási lehetőséget kínál fel a várandós kismamáknak. 

A beszélgetés után az érdeklődők megtekinthetik a kórház szülészeti osztályát.

Menu