Húsz infravörös távhőmérőt adtak át hétfőn, 2020. április 27-én a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak a Rotary Klub Csíkszereda Egyesület képviselői. A műszerek a betegek szűrését fogják segíteni a kórház több osztályán. 

20200427 104400

Az egyesület által szervezett adománygyűjtés eredményeként, a korábban már átadott védőfelszerelések után hétfőn húsz darab infravörös hőmérőt adományoztak a Rotary Klub Csíkszereda Egyesület képviselői a csíkszeredai kórháznak. A koronavírus-világjárvány miatt nagyon megnőtt a kereslet ezen eszközök iránt és nagyon nehézkes a beszerzésük. Dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere az átvétel alkalmával kifejezte az egyesület képviselőinek a kórház háláját a kapott adományokért. „A Rotary az elsők között segített és ez nagyon fontos, a járvány kitörésekor tapasztalt bizonytalanságban megnyugtató volt megtapasztalni, hogy van szinte azonnal érkező külső segítség is” – mondta a menedzser. 

A testhőmérséklet kontaktusmentes mérésére alkalmas műszereket a kórház elosztotta azon osztályokra, ahol fontos a használatuk, így például a betegosztályozó sátorhoz, a sürgősségi osztályra, az intenzív terápiás osztályra, a Covid-19-betegeket kezelő osztályra, a fertőző betegségeket kezelő osztályra, a gyermekosztályra és a Szentegyházi Egészségügyi Központba.

 

A Rotary Klub Csíkszereda Egyesület eddig 76 939 lej értékben támogatta a kórházat.  

 

Csíkszereda, 2020.04.27

Menu