Az elmúlt időszakban is számos adományt kapott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, a kórház munkatársai védőfelszerelést, orvosi eszközöket vettek át. Többen kedves gesztusokkal segítettek.

adomany RMDSZ2Bővült az elmúlt időszakban az adományok listája. A koronavírus-tesztelést elősegítő, kétszáz teszt elvégzésére alkalmas RNS izoláló tesztkészletet vett át május 12-én a kórház az Instel kft-től. Jelentős mennyiségű védőfelszerelést kapott az intézmény az elmúlt napokban is. A Hargita Megyei Olt” Katasztrófavédelmi Felügyelőség folytatta a védőeszközök szállítását és májusban 2 900 darab műanyag álarcot, 200 darab FFP2-es és 490 darab FFP3-as védőmaszkot, 600 pár kesztyűt, 150 darab védőoverallt adott át a kórháznak. A Hargita Megyei Egészségbiztosítási Pénztár már harmadik alkalommal adott át védőfelszerelést, ezúttal 190 darab védőmaszkot juttatott el az intézménybe. Az Engmatec kft. 2 500 lejes pénzadománya mellett 120 darab FFP2-es maszkot is adott. Jelentős adományt vett át a kórház vezetősége május 13-án: az RMDSz kérésére, Frank Liu tajvani magánadományozó jóvoltából, Magyarország Kormánya segítségével 16 800 sebészeti maszk érkezett (fotó).

„Köszönetet mondunk minden adományért, ezért a jelentős segítségért is. Jó érzés megtapasztalni a folyamatos támogatást, tudni, hogy alapozhatunk erre” – mondta dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.    

Pénzadományokat is kaptunk: a Crown Cool kft. például célzottan a fertőző betegségeket kezelő osztály javára adományozott 10 000 lejt, a Viking kft. pedig 5 000 lejjel támogatta a kórház tevékenységét.

A Hargita Megyéért Egyesület számlájára is többen utaltak, magánszemélyek mellett az önkéntes hegyimentők is helyeztek el ott adományt a kórház javára. Az egyesülethez befolyt összegekből a fertőző betegségeket kezelő osztályon egy lift építését tervezi a kórház, a további adományokból pedig a koronavírus teszteléshez szükséges steril fülkét fogunk vásárolni. 

„Lehetőségeinkhez mérten, a közösségen belül, segítenünk kell egymást. Ezért Hargita Megye Tanácsánál adománygyűjtést szerveztünk, és arra kérünk mindenkit, ha teheti, támogassa a megye kórházait és a bajbajutottakat. Az eddigi adományokat hálásan köszönjük, jó érzés megtapasztalni, hogy számíthatunk egymásra. Meggyőződésem, hogy ezen a válságos időszakon összefogással tudunk túljutni. Ha adományozni szeretnének, részleteket a korona.hargitamegye.ro oldalon találnak” – mondta Borboly Csaba, a kórházat működtető Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Egyéb felajánlásokban is részesült a kórház: a Csíki Sör Kézműves Sörgyár a fertőző betegségeket kezelő osztály számára vásárolt egy fertőtlenítő alagutat. A Csíki Hotel - Via Napoli Pizzéria negyven napi menüt adományozott, az ebéddel meglepték a kórházi adminisztráció munkatársait, akik az elmúlt hetekben gyakran munkaidőn kívül, délután és hétvégén is dolgoztak a kórház működéséhez szükségesek előteremtése érdekében. Szintén ebéddel kedveskedett a Csíkcsomortáni Szövetkezet: május 9-én a Csíki Majális Másként keretében 300 adag ételt adtak át a kórházban aznap dolgozók számára. A Szőcs Előd séf által ízesített, szabad tűzön főzött ennivaló felidézte a korábbi majálisok hangulatát az ügyeletes egészségügyi alkalmazottak számára. 

A csíkszeredai kórház által kapott adományok összértéke 2 850 611 lej.

A támogatók teljes listája itt található és itt olvasható a szükségletek listája is. Az esetleges további felajánlásokkal kapcsolatosan kérjük, egyeztessenek a kórház munkatársával a 0758 117655-es telefonszámon vagy e-mailben a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen.

A kórház munkaközössége köszöni mindenki támogatását. 

Csíkszereda, 2020.05.15

 

Menu