A betegek és az intézményben dolgozók védelmében, tekintettel az influenzás megbetegedések számának országos és megyei szintű növekedésére, illetve a koronavírus-fertőzések által okozott globális helyzetre, január 30-tól látogatási tilalmat rendel el a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

Azokban az esetekben, amikor elengedhetetlen a beteg mellett hozzátartozó jelenléte, alkalmazni kell a megfelelő védő intézkedéseket, így védőfelszerelés viselése és a kézhigiénés előírások betartása kötelező. 

A kórház vezetősége a betegek és a hozzátartozók megértését kéri. 

„Betegeink védelmében ez az intézkedés elkerülhetetlen, a súlyos megbetegedésekben szenvedők számára jelentős kockázati tényező az influenza vírussal való fertőzés. Ezt szem előtt kell tartanunk” – fogalmazott dr. Konrád Judit kórházmenedzser. 

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő osztályán jelenleg 13 beteget ápolnak influenza vírussal való fertőzés miatt. Három esetben laboratóriumban, a többi esetekben gyorstesztekkel igazolták az influenza vírus jelenlétét. A betegek többsége gyermek, az esetek nagyobb része pedig nem súlyos lefolyású.

 

Menu