A kórházban bemutatták a felújított élelmezési egységet, és az új helyen, nagyobb felületen kialakított személyzeti étkezőt.

Amint dr. Konrád Judit mondta, időszerű volt, ezért is törekedtek arra, hogy a tavalyi beruházásokból ez a részleg is részesüljön. „Három nagy értékű főzőkályhát és három új főzőüstöt vásároltunk, üzemeltünk be. Felújítottuk a ventilációs rendszert. Megteremtettük az élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő körülményeket, a higiénikus körforgási lehetőséget az ételek felszolgálására. A külső osztályokra most már adagonként csomagolva, egyszer használatos tálcákban viszik az élelmiszert, és ezt fokozatosan kiterjesztjük a főépületben lévő osztályokra is. Nemcsak az ételek elkészítésének körülményein, hanem a menü összeállításában is újdonságokat vezetünk be” – sorolta fel a menedzser.

László Botond gazdasági igazgató ismertette, 2019-ben a konyha és a személyzeti étkezde felújítására a kórház összesen 376 498 lejt fordított. A három kályha mintegy 68 ezer lejbe került, a három főzőüst közel 71 ezer lejbe. Hat darab, tároló fiókokkal rendelkező inox előkészítő asztalt is vásároltak, ezek összesen közel 29 ezer lejbe kerültek. A ventillációs rendszer felújításának értéke 202 233 lej. Közölte, a konyha fejlesztése idén is folytatódik, a munkát segítő konyhai eszközök beszerzése van napirenden.

Borboly Csaba arra mutatott rá, jó döntésnek bizonyult, hogy évekkel ezelőtt, amikor ez felmerült, nem szervezték ki a kórház konyháját. A betegségek nagy részében a táplálék is segíti a gyógyulást, és szeretnék elérni, hogy helyi, egészséges élelmiszert használjanak fel a kórházban felszolgált ételek elkészítésére – vázolta a megyei önkormányzat elnöke.

A sajtótájékoztatón jelenlévők meg is tekinthették a kórház konyháját, ahol minden nap több száz adag ételt készítenek a betegek és az itt dolgozók számára.

Menu