Minden évben május első keddje az asztma világnapja, ez alkalommal világszerte több szó esik erről az egyre többeket érintő betegségről. Dr. Antal Mónika tüdőgyógyász szakorvost, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház tüdőgyógyászati osztályának vezetőjét a betegségről, annak kezelési lehetőségeiről kérdezték a Hargita Népében. Arról is szó esett, hogy a koronavírus-járvány mennyire veszélyezteti az asztmásokat.
https://hargitanepe.eu/emelkedoben-az-asztmasok-szama/

 

 

 

A koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében eddig talán sosem látott gyakorisággal mosunk kezet, használunk különböző kézfertőtlenítőket. A vírussal szemben ez hatékony, a kezeink bőre számára azonban nincs jó hatással. Dr. Galaczi Zsuzsanna bőrgyógyász főorvossal, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház bőrgyógyászati osztályának vezetőjével beszélgetett erről a Hargita Népe.
https://hargitanepe.eu/zsiros-kezkremek-a-sokat-mosott-kezeknek/

 

 

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház molekuláris biológiai laboratóriumában Albert Beáta vezeti a koronavírus-tesztelési folyamatot. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem professzora, a kémiai és biológiai tudományok doktora kollégáival együtt a gyógyítás szolgálatába állította az eddig az egyetemi laboratóriumban használt tudását. Tesztekről, tesztelési folyamatról, a koronavírus működéséről kérdezte a Hargita Népe.

https://hargitanepe.eu/koronavirus-mikroszkop-alatt/

 

Menu