Dr. János Anita a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Sürgősségi Betegellátó Egysége keretében nemrég beindult sürgősségi fogászati rendelő fogorvosa. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján úgy látja, a rendelő már bizonyította szükségességét. Véleménye szerint ugyanakkor a fogászat terén elsődleges fontosságú a megelőzés.

https://hargitanepe.eu/pozitiv-fogaszati-elmenyt-nyujtani/

 

Minden évben május első keddje az asztma világnapja, ez alkalommal világszerte több szó esik erről az egyre többeket érintő betegségről. Dr. Antal Mónika tüdőgyógyász szakorvost, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház tüdőgyógyászati osztályának vezetőjét a betegségről, annak kezelési lehetőségeiről kérdezték a Hargita Népében. Arról is szó esett, hogy a koronavírus-járvány mennyire veszélyezteti az asztmásokat.
https://hargitanepe.eu/emelkedoben-az-asztmasok-szama/

 

 

 

A koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében eddig talán sosem látott gyakorisággal mosunk kezet, használunk különböző kézfertőtlenítőket. A vírussal szemben ez hatékony, a kezeink bőre számára azonban nincs jó hatással. Dr. Galaczi Zsuzsanna bőrgyógyász főorvossal, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház bőrgyógyászati osztályának vezetőjével beszélgetett erről a Hargita Népe.
https://hargitanepe.eu/zsiros-kezkremek-a-sokat-mosott-kezeknek/

 

Menu