Mare a fost interesul față de vizitarea secției de neonatologie de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc: treizeci de tinere mame, împreună cu însoțitorii lor au fost prezente la evenimentul organizat pentru a optzeci și patra oară.

szuleszetlatogatasAsociația Csíki Anyák a fost inițiatorul acestor vizite care acum sunt organizate de spital, în parteneriat cu asociația. Managerul spitalului județean, Konrád Judit consideră că aceste vizite reprezintă una dintre reușitele care se pot înscrie în procesul de dezvoltare al instituției medicale.

La vizită a participat și Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, instituție care finanțează spitalul județean. Acesta a menționat că în anii care au trecut schimbările din cadrul secției sunt majore, asigurându-i pe cei prezenți că investițiile și dezvoltarea serviciilor medicale vor continua. „Serviciile medicale oferite de spital sunt în continuă dezvoltare, însă secția de neonatalogie merită o atenție sporită. În următorii șase ani dorim să implementăm investiții prin intermediul cărora locuitorii să nu trebuiască să se deplaseze în alte orașe pentru a se putea îngriji de sănătatea lor. În cazul secției de neonatologie de la spitalul  județean din Miercurea Ciuc s-a reușit acest lucru; nu mai este atât de frecventă deplasarea mămicilor la Odorheiu-Secuiesc pentru a-și naște acolo copiii. Îi felicit pe inițiatorii acestor vizite – Asociația Csíki Anyák, respectiv pe organizatori – Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc”, a afirmat președintele consiliului județean.

În opinia ginecologului Kraft Hunor Norbert aceste vizite sunt importante și datorită faptului că mămicile se familiarizează cu mediul în care vor da naștere copiilor lor. Acesta a mai spus că scopul este ca numărul vizitelor să crească, respectiv conținutul acestora să fie îmbunătățit.

Cei prezenți au fost informați de către moașa Koncsag Zsuzsanna referitor la procedurile spitalicești cu privire la naștere, Füstös Annamária, medic neonatolog a vorbit despre procesul de îngrijire a nou-născuților. Kiss Gyöngyi, asistenta șefă de la Secția de Obstetrică și Ginecologie a oferit informații importante referitoare la perioada care urmează după naștere, iar Tulit-Incze Ágnes, psihologul din cadrul secției a atras atenția mămicilor asupra posibilității de consiliere pe timpul spitalizării. Cei interesați au vizitat sălile de naștere, respectiv facilitățile noi din cadrul secției de neonatologie: salonul pentru ora de aur și salonul pentru întâlnire cu familia. 

Menu