Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a fost acreditat pentru pregătirea rezidenților – a anunțat luni, 10 februarie 2020 conducerea instituției. Tot atunci a fost prezentat și blocul alimentar înnoit a spitalului.

 

„Am onoarea să vă anunț, că Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a fost acreditată de către Ministerul Sănătății pentru pregătirea rezidenților. În spitalul nostru vom forma rezidenți în 19 specialități” – a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului. A precizat, încă nu se cunosc regulile referitoare la modalitatea de formare a tinerilor medici. „Faptul că vom pregăti rezidenți în Miercurea Ciuc înseamnă că o să avem formare profesională medicală. Dacă  avem rezultate și în cercetarea științifică, ajungem foarte aproape de obținerea categoriei a 2-a” – a apreciat managerul.       

Dr. Adrian-Cristian Dobrică, directorul de cercetări a spitalului a considerat că aceasta este un moment istoric pentru spital. „Este foarte important faptul că ne aflăm în lista celor 31 de spitale non-universitare care pot pregăti rezidenți. (...) În urmă cu ani de zile, când împreună cu cei de la conducerea consiliului județean am stabilit strategia de transformare a spitalului, am considerat că este criteriul cel mai greu de obținut” – a spus medicul. 

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, în a cărei subordine se află spitalul a concluzionat, acreditarea ca centru de pregătire pentru rezidenți este un pas important în drumul spre a deveni spitalul clinic al regiunii, spital de categoria a 2-a. „Ca și consiliu județean trebui să ne mișcăm repede să construim mai multe locuințe de serviciu pentru medicii tineri. Consiliul local Miercurea Ciuc ne-a promis un teren pentru acest scop, așteptăm concretizarea acestei oferte. Trebui să întâmpinăm specialiștii tineri, ca să aibă încrederea că aici se vor simții bine, vor avea posibilități și vor avea parte de o pregătire adecvată” – a spus Borboly Csaba. 

 

Menu