Ziua de 5 Mai este Ziua mondială a igienei mâinilor. În acest an, în contextul pandemiei de coronavirus este și mai actuală mesajul dintotdeanua a aceste zile, importanța spălării mâinilor, a igienei mâinilor. 

Organizația Mondială a Sănătății a ales îndemnul ”Salvează vieți: Curățăți-i mâinile!” ca slogan pentru Ziua mondială a igienei mâinilor din acest an. Cum se arată în comunicatul organizației, spălarea mâinilor este unul dintre cele mai esențiale  metode pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus. ”Pentru personalul sanitar igiena mâinilor a fost foarte important și până acum, am accentuat mult acest aspect anii trecuți la evenimente și cursuri de perfecționare. Acum, odată cu pandemia de coronavirus s-a dovedit cea ce am subliniat mult, că igiena mâinilor este importantă pentru toți” - a arătat cu ocazia zilei mondiale dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.    

Medicul primar epidemiolog, dr. Sergiu Sîngeorzan, șeful Serviciului de Supraveghere și Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale a formulat un mesaj video, în calitate de președinte al Asociației Pentru Prevenirea și Contorulul Infecțiilor. Mesajul video îl găsiți aici:

Aici puteți vizualiza posterului Organizației Mondiale a Sănătății.

Menu