Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc anunță părinții că din 13 mai se va relua administrarea vaccinului BCG pentru nou-născuții și bebelușii care s-au născut la maternitatea spitalului, și din diferite cauze nu au primit acest vaccin în spital.

Procesul de recuperare a vaccinului a fost sistată din cauza măsurilor de prevenire a infecției cu coronavirus.      

Părinții sunt rugați să consulte medicul de familie despre oportunitatea vaccinării și să ceară programare pentru vaccin la secția de Neonatologie al spitalului.

Dacă în data estimată a vaccinării bebelușul va împlini trei luni, este nevoie în prealabil de efectuarea testului cutanat la tuberculină (PPD). Pentru aceasta se poate obține programare tot de le secția de Neonatologie.  

Administrarea vaccinului mai presupune ca bebelușul să fie sănătos și greutatea corporală să fie peste 2500 grame. Părinții sunt rugați să aducă cu ei carnetul de vaccinări a copilului. 

Recuperarea vaccinărilor se va face în fiecare lună, în al doilea miercuri a lunii. Prima vaccinare se va efectua în data de 13 mai 2020, ora 8, la policlinică, etaj I., camera 63, în cabinetul de Planificare familială. Programările pentru vaccin și pentru proba PPD se pot obține la numărul de telefon: 0732-500586, zilnic între orele 9-11.   

 

Menu