A poliklinikára költözött át a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai és neurológiai járóbetegrendelője.     

 

A kardiológiai szakrendelés két helységben működik: az első emeleten, a 106-os és 107-es rendelőben várják a szakemberek a pácienseket. A Kardiológia 1-es rendelőben dr. Szakács Emőke, dr. Balogh Csaba István, dr. Jakó Beáta Ilona, dr. Bakcsi Ferenc és dr. Holló Katalin rendelnek, a Kardiológia 2-es rendelőben dr. Szakács Oszkár Balázs és dr. Korodi Szilamér dolgozik. A 106-os rendelőben lévő Kardiológia 1-es szakrendelő hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 9-15, pénteken 8-15 óra között, a 107-es teremben lévő Kardiológia 2-es rendelő hétfőn és szerdán 9-15 óra között működik. 

 

A neurológiai járóbetegrendelő szintén az első emeleten, a 103-as rendelőben működik: dr. Csíki Éva Klára, dr. Ruff Ecaterina, dr. Kedves Gyöngyvér, dr. Dabóczi Mátyás János, dr. Kertész Ibolya Zseni és dr. Incze Emese neurológusok hétfőtől péntekig 8 és 15 óra között várják a pácienseket. 

            

Előjegyzést igényelni online lehet a kórház honlapján (www.korhaz.ro, www.spitalmciuc.ro) vagy telefonon, a 0372661291-es telefonszámon.

 

Csíkszereda, 2021.12.02

 

November a férfi egészség hónapja, az egészség megőrzésére, a szűrővizsgálatok fontosságára hívják fel világszerte a figyelmet. 

A férfiaknál a második leggyakoribb daganattípus a prosztatarák. A korán felfedezett prosztatadaganatok jó eséllyel gyógyíthatók, ezért fontos az időben elvégzett szűrővizsgálat. Az urológusnál zajló klinikai vizsgálat kiegészítője vagy megelőzője is lehet a PSA (prosztata specifikus antigen) laborvizsgálat, amely kimutathatja a veszélyeztetettséget. A vérből vizsgált PSA emelkedett szintje a prosztata megnagyobbodására vagy daganatra is utalhat. 

Csatlakozva a férfi egészség hónapjához, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ebben a hónapban, november 30-ig minden 45 év feletti bennfekvő férfi beteg számára ingyenesen elvégzi a PSA-vizsgálatot. A múlt heti betegforgalom adataira alapozva ez mintegy 250 férfi szűrését fogja jelenteni. 

A kórház szakemberei tanácsolják minden 45 év feletti férfi számára ezen vérvizsgálat elvégzését és amennyiben ennek az eredménye nem megfelelő, urológus szakorvos felkeresését.

 

Csíkszereda, 2021.10.05

 

A megnövekedett igényekre válaszolva hétfőtől, november 22-től délutáni programot vezet be a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház a poliklinikán működő radiológiai járóbetegrendelőben a tüdőfilmek elkészítésére. 

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a tüdőfilmre jelentkező járóbetegek száma és mivel az akut esetekben nem végzünk előjegyzést a betegek számára, esetenként hosszasan várakozniuk kellett. A helyzet megoldása érdekében november 22-től délutáni programot is bevezet a kórház: minden nap 14 órától 20 óráig is lehet jelentkezni tüdőröntgen elkészítésére a poliklinika földszintjén működő radiológiai járóbetegrendelőben.

rotngen face

Krónikus beteg pácienseink figyelmét felhívjuk továbbá arra is, hogy a novemberre és decemberre programált krónikus betegek ingyenes röntgenvizsgálatait újraprogramáljuk 2022 januárjára. Ezeket a vizsgálatokat jelenleg nem tudjuk ingyenesen elvégezni, a költségvetési keret kimerülése miatt.

Az összes akut esetben és a krónikus tüdőbetegek számára a röntgenvizsgálatokat beutaló alapján továbbra is ingyenesen végezzük.

 

Csíkszereda, 2021.11.19

Megváltozott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház betegelégedettségi felmérési rendszere: átalakítottuk a papíralapú kérdőívezést és elektronikus formában is várjuk a beutalt betegek véleményét. 

 

A kórház kikéri az intézménybe beutalt páciensek véleményét a kapott szolgáltatásokról. A papíralapú kérdőíves felmérés eddig is működött, most azonban úgy módosult, hogy a véleménynyilvánítás minél objektívebb lehessen: beutaláskor a betegek megkapják a betegelégedettségi kérdőíveket, bennfekvésük alatt ezt bármikor kitölthetik, távozáskor pedig a földszinti öltözőben vagy a liftekkel szembeni ajtónál erre a célra elhelyezett dobozokba lehet beledobni. A kórház külső épületeiben az osztályokon találhatók az erre a célra felállított dobozok. 

kerdoiv

 A névtelenül kitölthető kérdőívekben részletesen rákérdeznek az egyes szolgáltatások minőségére, a kapott tájékoztatásra, kezelésre, arra is, hogy mennyire volt elégedett a beteg az élelmezéssel, a kórházi körülményekkel.     

Emellett, kibocsájtás után elektronikusan is megkérdezi a kórház a betegeket a véleményükről: a beutaláskor megadott telefonszámra sms-ben kapnak egy linket, amin egy kérdőív található. A linkre rákattintva ki lehet választani a nyelvet és kitölteni a kérdőívet, amelyben javaslatoknak, észrevételeknek is helyt adtunk.    

sms kerdoiv

„Akkor tudunk fejlődni, a szolgáltatásokon javítani, ha a problémákra is rámutató visszajelzéseket kapunk a kórház pácienseitől. Jólesik az elismerés, de szükség van a valós helyzetképre is, hisz anélkül nem tudunk változtatni. Kérjük, töltsék ki a kérdőíveket, ezzel jelezzék közvetlenül számunkra azt, ha valamivel gond van, és persze azt is, ha elégedettek voltak a kórházunkban kapott szolgáltatásokkal” – kéri dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere. 

A közvetlen visszajelzésre bátorít Borboly Csaba, a kórházat működtető Hargita Megye Tanácsának elnöke is: „tudjuk, hogy az egészséges társadalom egyik alapfeltétele a megfelelő, korszerű egészségügyi rendszer. Éppen ezért prioritásként kezeljük kórházaink fejlesztését, a célunk az, hogy egészséges megyét építsünk. Tudjuk, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetben van az, aki kórházi ellátásra szorul, arra kényszerül, hogy valamennyi időt a megszokott, kényelmes környezetétől távol töltsön. Éppen ezért törekszünk az ellátás javítására is, hiszen a kórház felszereltségének korszerűsítése mellett ezt is rendkívül fontosnak tartjuk. Ennek érdekében arra kérünk mindenkit, hogy segítse a munkánkat, fejtse ki véleményét, hogy a hiányosságokon közösen javítani tudjunk.”

A kitöltött kérdőíveket a kórház egészségügyi minőségmenedzsment osztálya összesíti, a válaszokat feldolgozzák és a kórház vezetősége megbeszéli ezeket, megoldást keresnek az esetlegesen jelzett problémákra.    

Részletek és nyilatkozatok ebben a videoban is találhatók:  https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=295127055641743 

 

Csíkszereda, 2021.11.10.

 

20211102 100815

Négy darab, összesen 10 000 euró értékű hemodialízis gépet adományozott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak a Lions Club Csíkszereda. A civil szervezet képviselői kedden délelőtt adták át az adományt és számoltak be erről a sajtónak. Bőjte Daniel, a szervezet elnöke közölte, más térségbeli kórházakhoz is visznek ilyen készülékeket. Dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere köszönetét fejezte ki az adományért. Mint mondta, a Lions Clubok a kórház megbízható partnerei, több alkalommal segítették már a kórházat, például támogatásukkal jött létre tavaly az EEG-központ is. Dr. Ilyés Andrea nefrológus szakorvos azt mondta el, az elmúlt időszakban megnőtt az igény a művese kezelésekre, így szükség van a készülékekre és a kórház már meglévő hemodialízis készülékei mellett ezek is ki lesznek használva. 

Menu