Az Egészségügyi Minisztérium 487-es számú, 2021.04.09-én megjelent rendelete értelmében kórházunkban továbbra is biztosított a súlyos állapotú Covid-betegek látogatásának lehetősége. A betegség súlyos tüneteit mutató páciens a kezelőorvos beleegyezésével, előzetes kérés esetén fogadhatja egy alkalommal családjának egy tagját vagy törvényes képviselőjét. Ez a látogatás legtöbb 15 percet tarthat, a látogatónak pedig teljes védőfelszerelést kell viselnie, be kell tartania a megelőzési szabályokat és nem vihet be semmilyen tárgyat a kórterembe. A védőöltözetet a kórház biztosítja. 

A Covid-betegeket ellátó intenzív terápiás részlegen ápolt betegek hozzátartozói a kezelőorvoshoz kell forduljanak: naponta 11 és 12 óra között a 0746119562-os telefonszámon lehet egyeztetni a látogatási lehetőségről. Ugyanezen időintervallumban lehet érdeklődni az orvosoktól a betegek állapotáról is. 

A csíksomlyói kórházépületben ápolt, súlyos állapotú betegeket naponta 12,30 és 13,30 között lehet meglátogatni, amennyiben ezt a kezelőorvos engedélyezi. A kezelőorvostól személyesen is lehet érdeklődni. A betegek állapotáról a tüdőgyógyászati osztályon naponta 12-13 óra között lehet érdeklődni, a 0372753146-os telefonszámon. A fertőző betegségek osztályán naponta 13-15 óra között, a 0372753145-ös telefonszámon nyújtanak tájékoztatást a páciensek állapotáról.  

A kórház főépületében, a belgyógyászati osztályból átalakított Covid-osztályon naponta 13-15 óra között van lehetőség látogatásra. Erről előzetesen egyeztetni 13 és 15 óra között lehet a 0372 661 149-es telefonszámon. Ezen a számon és időintervallumban lehet érdeklődni az itt kezelt betegek állapotáról is. 

A gasztroenterológiai osztályt keddtől szintén Covidos betegek ellátására alakította át a kórház. Az itt kezelt betegekről és látogatási lehetőségről szintén 13-15 óra között lehet érdeklődni a 0372 661 196-os telefonszámon. 

A moduláris kórházban ellátott Covid-betegekről a hozzátartozók a 0746119563-as telefonszámon kérhetnek információkat. 

A gyermekosztályon 12-13 óra között lehet érdeklődni a betegekről, a 0372661171-os telefonszámon. 

Kérjük a hozzátartozókat, tartsák be a megadott időpontokat, az orvosok, asszisztensek nem tudnak válaszolni a telefonra akkor, amikor a védőruhába beöltözve a betegek között tartózkodnak.

Kérjük továbbá, hogy a csomagok beküldésére megszabott időintervallumot is tartsák tiszteletben, hisz nincs személyzet arra, hogy a teljes nap folyamán hordják a csomagokat. A bennfekvő betegek számára naponta 13 és 15 óra között lehet csomagot hagyni a kórház külső kapujánál. A csomagokat 15 órakor viszik fel az osztályokra. 

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban ma 170 koronavírusos beteget ápolunk. Tíz személyt látnak el a koronavírusos betegek ellátására működő intenzív terápiás részlegen. Sok a kritikus és súlyos állapotban lévő beteg, összesen 130-an szorulnak oxigénes légzéstámogatásra. Annak érdekében, hogy minden beteg megkapja a szükséges ellátást, további átszervezések léptek életbe keddtől a kórházban. A gasztroenterológiai osztály a neurológiai osztályra költözött és az így felszabaduló kórtermekben igazoltan koronavírusos, illetve a koronavírus gyanújával kórházba kerülő betegek ápolását végzik. Ugyanakkor bővítettük a koronavírusos gyermekek ellátására használható helyek számát. 

A kórház orvosai továbbra is ajánlják a koronavírus elleni védőoltás beadatását és arra kérik a megfertőződött betegeket, forduljanak orvoshoz korán, ne várjanak tüneteik súlyosbodásáig, hogy időben megkaphassák a megfelelő kezelést. 

Covid tel hu

 

Csíkszereda, 19.10.2021

Menu