Negatív eredmények születtek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Sürgősségi Betegellátó Egységének alkalmazottai számára elvégzett koronavírus-tesztek során. 

 

Az április 14-én a kórház egyik orvosánál igazolt koronavírus-fertőzés nyomán, az erre vonatkozó protokollnak megfelelően elvégezték a koronavírus-tesztet a sürgősségi osztály és a kórház azon alkalmazottai számára, akik az elmúlt három napban dolgoztak az osztályon. Az április 16-án kapott eredmények szerint mindenki tesztje negatív. Amennyiben a következő napokban indokolttá válik, a tesztelést folytatjuk. 

A megfertőződött orvost továbbra is a kórház erre elkülönített osztályán kezelik, állapota jó.   

 

„Megkönnyebbülés, hogy negatívak a tesztek, ez azonban nem jelenti azt, hogy a megfelelő védőintézkedésekre ne kellene továbbra is nagy figyelmet fordítani. Sikerült felkészülnie a kórháznak arra, hogy az alkalmazottakat ellássa megfelelő védőfelszereléssel, ezek viselete nemcsak egyéni felelősség, hanem túlmutat azon: kollégáinkat, azok családjait, a hozzánk gyógyulni érkező betegeket sodorhatjuk veszélybe, ha a védőfelszerelést nem alkalmazzuk megfelelően” – szögezte le dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.

 

A Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályának munkáját holnaptól két Székelyudvarhelyről érkező sürgősségis szakorvos segíti. Az osztályon az elmúlt időszakban emelkedett a betegek száma. Hasonlóképpen nőtt a szülészeti osztályon a szülni érkező kismamák száma, nemcsak a térségből, hanem Székelyudvarhely környékéről és Kovászna megyéből is érkeznek. Április 15-én például az előző napihoz viszonyítva megkétszereződött, 77-re emelkedett az egy nap alatt történt kórházi beutalások száma.     

 

Csíkszereda, 2020.04.16

 

Menu