A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán elvégzett további PCR-tesztek újabb hét esetben mutattak ki koronavírussal való fertőzést.

Csütörtökön zárult a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban a kardiológiai osztályon a teljes személyzet és minden beteg tesztelése PCR-teszttel, az esetleges újabb koronavírus-fertőzések kimutatására. Az eredmények további hét esetben igazoltak fertőzést: egy páciensnél és hat alkalmazottnál (5 asszisztens és egy takarító).

Az érintett pácienst a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállították át, az alkalmazottak a kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályaira vannak beutalva. Egy személynél jelentkeztek a Covid-19 betegség enyhe tünetei, a többiek tünetmentesek.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán összesen 20 személy fertőződött meg koronavírussal: 4 páciens és 16 alkalmazott (egészségügyi asszisztensek, ápolók, takarítók, orvosírnokok).

A következő napokban a teszteket megismétlik a betegek és az osztály munkatársai számára.

A kardiológai osztályon pénteken 23 beteget ápoltak. A kardiológiai járóbetegrendelő tevékenysége még mindig fel van függesztve, az osztályon pedig – a védőfelszerelés és védőintézkedések alkalmazása mellett – ellátják a bennfekvő betegeket. Akinek kardiológiai problémája van, az a sürgősségi osztályra jelentkezhet, a kardiológiai ügyeleti vonal működik. Akinek kórházi ellátásra van szüksége, azt a belgyógyászati osztályra utalják be, ha pedig súlyos beteg, aki speciális ellátást igényel, akkor felveszik a kardiológiai osztály koronária-őrzőjébe.

A kórház vezetősége biztosítja a térség lakosságát arról, hogy a szükséges ellátást továbbra is mindenki megkapja és az intézmény alkalmazottai betartják a megelőző intézkedéseket.

A kórháznak a koronavírus-fertőzöttek ellátásra működő osztályain pénteken, június 19-én 61 beteg volt beutalva, közülük 46-an igazoltan koronavírus-fertőzöttek, a többiek a betegség gyanújával kerültek kórházba. A tünetmentes és enyhe tüneteket mutató fertőzöttek ellátásra működő külső kórházi egységben jelenleg 13 személy kap ellátást.     

Csíkszereda, 2020.05.19

 

Menu