Lélegeztetőgépet adományozott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak Csíkszépvíz Polgármesteri Hivatala, a Csíkszépvízi Közbirtokosság, a Csíkszentmiklósi Közbirtokosság, a Csíkborzsovai Közbirtokosság és a Szépvízért Egyesület.

A csütörtökön a kórház udvarán ez alkalommal megszervezett sajtótájékoztatón Ferencz Tibor, Szépvíz polgármestere elmondta, az eszközre azt a pénzt ajánlották fel, amely a helyi rendezvények megszervezésére volt elkülönítve a község költségvetéséből és amely a koronavírus világjárvány kitörése és az ezzel járó korlátozások miatt megmaradt. A segítő szándékot felkarolták a térségbeli közbirtokosságok és a Szépvízért Egyesület is, így sikerült megvásárolni a lélegeztetőgépet.

20200917 124118

Az adományért Dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere mondott köszönetet. Rámutatott, a szépvíziek elsők között ajánlották fel támogatásukat. „Hálásak vagyunk azért, hogy akkor segítettek, amikor a legnagyobb szükség volt rá. Most szóban fejezzük ki a köszönetünket, de ezt tesszük naponta a térség lakosságáért kifejtett munkánk által is” – mondta a menedzser. Dr. Bartha István, a kórház intenzív terápiás osztályának vezetője elmondta, a most kapott készülék egy hibrid gép, amelyet hordozhatóan, a kritikus betegek szállításához is tudnak használni, ha pedig súlyosbodna a járványhelyzet és sok beteg lenne, akkor fix lélegeztetőgépként is lehet alkalmazni.      

Borboly Csaba, a kórházat működtető Hargita Megye Tanácsának elnöke köszönetét fejezte mindazon szervezeteknek, cégeknek és magánszemélyeknek, akik adományoztak a kórház megsegítésére. „Az összegyűlt pénzből olyan fontos felszerelést és eszközöket tudtunk megvásárolni, amelyek beszerzése nagyon sürgős volt. A szépvíziek segítsége igazán nagy teljesítmény, amelynek nyomán most egy olyan modern készülékkel büszkélkedhetünk, amelyre nagy szükség volt” – mondta Borboly Csaba.

A lélegeztetőgép értéke 88 357 lej és a kórház intenzív terápiás osztályán helyezték üzembe.

lelegezteto

A koronavírus járvánnyal való megküzdés segítése érdekében indított adománygyűjtő akció keretében eddig összesen 3.149.882 lej értékű adomány gyűlt össze, az adományok a kórházhoz, illetve a Hargita Megyéért Egyesülethez érkeztek be.

A támogatók részletes listája megtekinthető itt.

Csíkszereda, 17.09.2020

Menu