Örömünkre szolgál, hogy nagy a forgalom kórházunk oltási központjában: egészségügyi alkalmazottak, idősek, krónikus betegek, különböző állami intézmények munkatársai érkeznek folyamatosan a koronavírus elleni vakcináért.
A kórházi oltási központban máig 1350 védőoltást adtak be munkatársaink. A kórházi alkalmazottak 42 százaléka igényelte a védőoltást, az 519 beoltott alkalmazott között 106 orvos, 229 asszisztens, 78 betegápoló és 41 takarító van.

oltaskozpont
A kórházi oltási központban kapta meg a vakcinát Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke is. Ugyanakkor más megyékből is érkeznek hozzánk igénylők: voltak már Kovászna, Kolozs megyéből ide felíratkozottak, de van, aki Bukarestből fog idejönni védőoltásért, miután helyben egyelőre nem kaptak időpontot.
Mivel sokan keresnek meg előjegyzési problémákkal, pontosítunk, hogy a kórházi oltási központban nem áll módunkban védőoltásra programálni a civil lakosságot. Erre a vaccinare-covid.gov.ro weboldalon keresztül van lehetőség és segítséget lehet igényelni a családorvosoknál vagy a 021.414.44.66-os telefonszámon. További információk találhatók a https://korona.hargitamegye.ro/ weboldalon és a Ro Vaccinare Facebook-oldalon is.
Az oltási tevékenység tovább folytatódik: az előzetesen elvégzett előjegyzések szerint naponta 8 és 20 óra között várjuk a kórház földszintjén lévő oltási központban azokat, akik jogosultak a védőoltásra a II-ik szakaszban és élni kívánnak ezzel a lehetőséggel.

Csíkszereda, 2021.01.21

Menu