Február 4-e a rákellenes világnap, és ahogy az előző években, úgy a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház idén is rendezvényeket szervez erre az alkalomra.

„A megelőzés az egészségügy és egészségünk egyik alappillére és a kórházban igyekszünk erre odafigyelni. A különböző jeles napokon, világnapokon ezért szervezünk előadásokat, beszélgetéseket, figyelemfelkeltő rendezvényeket. A rákellenes megelőzés kiemelt figyelmet kap részünkről és mindig nagy az érdeklődés ezen rendezvényeink iránt, tavaly több százan vettek részt orvosaink előadásain. Idén az online térbe költöznek át az előadások, biztos vagyok benne, hogy így is sokakhoz eljutnak a hasznos információk” – fejtette ki dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Fókuszban a megelőzés címmel online előadást szervez 2021. február 4., 12 órától a kórház Facebook-oldalán (Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház/Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc). Az előadáson dr. Péter Attila onkológus szakorvos beszél a gyakoribb daganattípusokról és megelőzési lehetőségeikről.

A Facebook-esemény linkje: https://www.facebook.com/events/792551811334190

Szintén február 4-én, 16 órától Lépések – a daganatos betegek útja a tünetektől a tünetmentességig címmel Zoom-beszélgetést szervez a kórház Dégi Csaba onkopszichológussal és rák-túlélőkkel. A beszélgetésbe való belépéshez, a csatlakozáshoz szükséges Zoom-link:

https://us02web.zoom.us/j/9446742456?pwd=TkhxcjhrdFJIT3dvb0E2dGhMcXA5UT09. Azonosító szám (Meeting ID): 944 674 2456. Jelszó: korhaz2021.
A beszélgetés Facebook-eseményének linkje: https://www.facebook.com/events/152940886494620

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház égisze alatt, a Szociális Testvérek Társaság erdélyi kerületének szervezésében jött létre 2020 elején a Csíki győztesek támogató csoport daganatos betegek számára. Az idei rákellenes világnap alkalmával, február 4-én 18 órától a csoport keretében előadásokat, beszélgetéseket tartanak Tasnádi Mária és Homa Ildikó pszichológusok, pszichoterapeuták irányításával. Csatlakozni a következő linken lehet: https://msngr.com/kvkgnsfwliij

A Csíki Győztesek támogató csoport szervezésében szentmisét is bemutatnak Csíkszeredában a rákos betegekért: február 5-én, pénteken 18 órakor a Milleniumi templomban, február 6-án, szombaton 17 órától a Szent Ágoston templomban. Várják az érintetteket, családtagjaikat, orvosokat, ápolókat.

Csíkszereda, 2021.02.02.

 

Menu