A kórházi munkaruhák biztosítását, tisztítását, tárolását magába foglaló új, professzionális formaruharendszert vezetett be a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

Ennek keretében ezentúl a kórház biztosítja a munkaruhát az alkalmazottaknak és szakmai szintenként egységes ruhákat fognak viselni a kórházban dolgozók. Például az orvosok fehér felsőt és nadrágot, az asszisztensek fehér felsőt és világoszöld nadrágot, a segédápolók ciklámenszínű felsőt és nadrágot, a takarítók kék felsőt és nadrágot kaptak. A munkaruhákat, továbbá az ezek tárolására szolgáló szekrényeket egy prázsmári cégtől bérli a kórház: a Kromatic Miettex cég 1220 kórházi alkalmazott számára szabta méretre, varratta meg és hozta a kórházba az egyenruhákat. Minden alkalmazott számára három rend ruha készült el, ezeket megszabott időközönként kell cserélni, a szennyest pedig szintén a cég gyűjti össze, ők mossák, fertőtlenítik, vasalják a ruhákat és ezt követően feltöltik az alkalmazottak nevére szóló szekrényeket.

20210310 150845

„Két éve készülünk ennek a professzionális formaruha rendszernek a bevezetésére. A kórház életében és a páciensek szakszerű, biztonságos ellátása érdekében ez ugyanolyan fontos, mint például egy új, performáns készülék” – mondta a kórház menedzsere, dr. Konrád Judit.

A prázsmári cég a munkaruhák tárolására és kezelésére 160, az egészségügyi előírásoknak megfelelő, könnyen takarítható, fertőtleníthető szekrényt és 25 szennyesgyűjtőt hozott a kórházba.

Ugyanakkor, a munkakörülmények javítása érdekében és készülve ennek a rendszernek a bevezetésére, a kórház lecserélte az elmúlt hónapokban az alkalmazottak régi öltözőszekrényeinek többségét, 738 modern, szép öltözőszekrényt vásárolt, 101 485 lej értékben.

20210316 120002

„Egy erős kórház, erős szolgáltatásokkal akkor tud működni, ha egy erős csapat működteti. Hisszük azt, hogy a személyzet megfelelő felkészítése, támogatása  létfontosságú, köszönet a munkájukért” – fogalmazta meg Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A munkaruhák a következő kisfilmben is megtekinthetők:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/329126031929796

Csíkszereda, 2021.03.17

Menu