December ötödikén több alkalommal is felbukkant a Mikulás a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház lépcsőin, kórtermeiben.

Mikulas resizedCsütörtökön délben Nagy Zelma szociális testvér szervezésében a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola negyedik osztályos diákjai látogattak el a kórházba, Pál Teréz tanító és Fodor Zita hitoktató kíséretében: a gyerekek ajándékot is hoztak, de nagy lelkesedéssel énekeltek és mutattak be egy kis színdarabot a négy adventi gyertyáról a belgyógyászati, az onkológiai, az ideggyógyászati és szülészeti osztályokon.  

A gyerekek után a Jó arcok Egyesület tagjai keresték fel a gyermekgyógyászati osztályt és ajándékozták meg az ott ápoltakat. Az osztályon kezelt 23 kis páciensnek és szüleiknek estére is maradt egy meglepetés: a városi Mikulásváró ünnepségről a Mesehetes zenekar tagjainak kíséretében a kórházba érkezett a Mikulás. Miközben a zenekar tagjai Mikulásváró és karácsonyi dalokat énekeltek, a Csíki Játékszín képviseletében érkezett nagyszakállú gyümölcsöt, édességet osztott szét a gyerekeknek. Beszélgetésre is volt idő, a Mikulás biztosította a kis betegeket arról, hogy bizonyára hamar meggyógyulnak és hazamehetnek.

Menu