A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház újszülöttgyógyászati osztálya felhívja a szülők figyelmét, hogy május 13-tól lehetőség nyílik a BCG védőoltás pótlására azon, a kórházban született újszülöttek és csecsemők számára, akik – különböző okok miatt – születésük után nem kapták meg azt. 

Az oltások pótlása a járványügyi elővigyázatossági intézkedések miatt szünetelt.  Az érintett szülőket kérik, egyeztessenek a védőoltás pótlásának időszerűségéről a családorvosukkal, ezt követően kérjenek időpontot az oltásra a kórház neonatológiai osztályán.

Amennyiben az oltás várható időpontjában a baba betölti a harmadik hónapot, az oltás előtt el kell végezni a tuberkulin bőrpróbát (PPD), erre szintén időpontot kell kérni. 

Az oltás további feltétele, hogy a baba egészséges legyen és testsúlya meghaladja a 2500 g-t. Kérik a szülőket, hozzák magukkal a baba oltási könyvét. 

A védőoltások pótlása minden hónap második szerdáján zajlanak, az első oltási alkalom május 13., reggel 8 óra, a helyszín a poliklinika első emeletén lévő 63-as szoba, a Családtervezői rendelő helyisége. Az oltásra és a PPD-próbára munkanapokon 9-11 óra között lehet időpontot kérni, a 0732-500586-os telefonszámon.

 

Menu