A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház diabetológiai szakrendelőjében a hét minden napján zajlik csontsűrűségmérés.

Hétfőn 8-13, kedden 14-18, szerdán 8-13, csütörtökön 14-18, pénteken pedig 8-18 órák között végzik a csontsűrűségmérési vizsgálatokat a poliklinika földszintjén, a 33-as számú rendelőben. Az egészségbiztosítással rendelkezők számára a vizsgálat ingyenes családorvosi vagy szakorvosi küldőpapírral. Időpontot kérni a 0372 661 291-es telefonszámon lehet.

A hetek, hónapok előrehaladásával egyre többet tudunk a SARS-CoV2 koronavírusról, illetve az általa okozott COVID-19-ről. A tudósok már egyre megbízhatóbb következtetéseket vonhatnak le nemcsak a járvány terjedésével, hanem a gyógyítással kapcsolatban is. Több biztató hatású oltóanyag látott napvilágot, azonban még mindig nem telt el elég idő a vírus megjelenése óta ahhoz, hogy választ adjanak például arra, hogy ezek az oltóanyagok mennyi ideig nyújtanak majd védettséget. Hogy mikor térhetünk vissza a régi életünkhöz, vagy egyáltalán visszatérhetünk-e valaha? Többek között ezeket a kérdéseket is feltette a Maszol.ro munkatársa dr. Sîngeorzan Sergiu epidemiológus főorvosnak, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Egészségügyi Ellátással Összefüggő Fertőzéseket Megelőző Egysége osztályvezetőjének, aki az országos Fertőzések Megelőzéséért és Ellenőrzéséért Egyesület (APCI) elnöke is.

https://www.maszol.ro/index.php/tech-tudomany/135312-csikszeredai-epidemiologus-a-koronavirus-megvaltoztatta-a-letunket-es-a-gondolkodasunkat

 

Dr. Kátai Helga tüdőgyógyász szakorvos április elejétől dolgozik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. A marosvásárhelyi születésű orvos tavasz óta sok újdonsággal néz szembe, új város, új munkahely és egy új vírus is a kihívások közé tartozik, hisz épp a koronavírus-járvány kezdetén állt munkába a kórház egyik olyan osztályán, ahol a koronavírusos betegeket kezelik. Ezekről a változásokról, hivatásról, hitről és természetesen, a koronavírusról is beszélgettek a fiatal szakemberrel. Azt mondta, a megelőzés érdekében nagyobb figyelemre lenne szükség, a kezelés során pedig több bizalomra. 

https://hargitanepe.ro/hu/elkotelezettseg-es-istenhit-fiatal-orvos-az-elso-vonalbol-1606206633486

 

Menu