Szavakkal talán lehetetlen érzékeltetni, hogy milyen éven vannak túl a koronavírusos betegeket ápoló kórházi osztályokon dolgozók. Minden betegért megküzdöttek – sokszor a végkimerülésig – egy olyan betegség ellen, amelyről egy évvel korábban még nem sokat tudtunk. Ilyen egy éven van túl dr. Dimény Ottilia, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő osztályának vezetője is, aki mindez után még mindig úgy gondolja, isteni gondviselés vezette őt ide.

https://hargitanepe.ro/a-legjobb-a-felgyogyult-beteg-orome/?fbclid=IwAR0qHg8X51sxO6fJBspNTZ1Naakmf3ZCZxwD4_KrER6UguO8Lcm0vYKwl0Y

 

Óvónőként és lelki gondozóként dolgozik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gyermekgyógyászati osztályán Szénási Mariann. Bejár a kórtermekbe, beszélget, játszik a gyerekekkel, szülőkkel, tartja velük a kapcsolatot később is, amennyiben ez szükséges. Állatterápiát is tanult, így arról is beszélgetett a Hargita Népe újságírójával, hogy a kutyák milyen jótékony hatással vannak a beteg gyerekekre.

https://hargitanepe.ro/jatekkal-es-figyelemmel-a-gyogyulasert/?fbclid=IwAR1KkpTfag99xzT-ATX3aFdijug0lQNmGx9KI23OaNSLYv2mpRu-wNpEFhE

În primele zile locuitorii județului arată interes destul de scăzut pentru imunizarea cu AstraZeneca. Dr. Sergiu Sîngeorzan, medicul epidemiolog al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, şef al Serviciului de Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale a vorbit ziarului Informația Harghitei despre noul vaccin, asigurându-ne că este cât se poate de sigur.

http://informatiahr.ro/interes-scazut-nejustificat-pentru-cel-mai-nou-vaccin-impotriva-covid-19/

Menu