Megosztották ajándékcsomagjaikat a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István Otthonának lakói a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gyermekgyógyászati osztályára beutalt gyerekekkel szerdán.

MikulasjarasDecember 4-én az otthon vezetője és mintegy tíz lakója kereste fel a kórház gyermekgyógyászati osztályát a Mikulásjelmezbe öltözött Jendrolovits Gábor és segítői társaságában. Jendorolovits Gábor 17 éve segíti Böjte Csaba ferences szerzetes alapítványát és elmondása szerint ahogy a szervezet házainak száma növekedett, úgy nőtt évről évre az ajándékcsomagok mennyisége is. Ami kezdetben egy baráti társaság adományozása volt, az mára már magyarországi magánszemélyek és vállalatok széleskörű adományozási akciójává alakult át, ebben az évben, december 2-8 között mintegy tízmillió forint értékben az alapítvány 78 otthonában, továbbá öt kórházban osztanak ki Mikulás-csomagokat.  

A kórház gyermekgyógyászati osztályán szerdán 23 gyermeket ápoltak, ők és szüleik örömmel fogadták az édességből álló csomagokat.

Menu