A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi jellegű, bennfekvő és járóbetegrendelő részlegekkel működő egészségügyi egység. Fenntartója Hargita Megye Tanácsa, működésünket a 95/2006-os számú törvény alapozza meg.

Széleskörű egészségügyi szolgáltatásokkal állunk Csíkszereda és Hargita megye, továbbá a szomszédos megyék lakosainak rendelkezésére.

A tevékenység öt különálló épületben zajlik: a főépületben kapott helyet osztályaink többsége, továbbá Csíksomlyón és Csíkszereda központjában működnek osztályaink. Kórházunk Sürgősségi Betegellátó Egységgel rendelkezik, ahol évente több mint 25.000 beteget látnak el. Intézményünk része a Szentegyházi Egészségügyi Központ is.

Kórházunkban az utóbbi években folyamatosan emelkedett az orvosok száma, új szakágak jelentek meg. Az orvosok mellett szakképzett egészségügyi személyzet látja el a betegeket. Az intézmény működését további kisegítő személyzet, műszaki, gazdasági és adminisztratív személyzet biztosítja. A kórházat az igazgatótanács vezeti, amelynek a kórház menedzsere, az orvosigazgató, a pénzügyi-számviteli igazgató és az ápolási igazgató a tagjai.

Felszereltségünk folyamatosan javul és állandó erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy a rendelőkben, az osztályokon, továbbá a műtőblokkban modern eszközök segítsék a gyógyítást.

Küldetésünknek tekintjük Minőség mindenekfelett jelmondatunk megvalósítását, minőségi, betegközpontú orvoslás és egészségügyi ellátás biztosítását.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szervezeti felépítése

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szervezeti diagramja

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház besorolása

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szervezeti és működési szabályzata

Kollektív munkaszerződés

Belső rendszabályzat

 

 

Menu