Cabinetul de specialitate obstetrică-ginecologie al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc se mută începând cu data de 1 noiembrie 2021 la primul etaj al policlinicii. Pacienții pot apela la serviciile cabinetului pe bază de programare și cu bilet de trimitere, zilnic, între orele 8-14. Programările se fac online prin site-ul spitalului, sau prin telefon, la numărul: 0372661291. Informații suplimentare se pot obține și prin numărul de telefon al cabinetului:  0746119570.

 

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 487 din 09.04.2021 bolnavii Covid-19 cu forme severe ale bolii pot beneficia de vizita unui membru al familiei sau al reprezentantului legal, cu acordul medicului curant. La pacient poate intra o singură persoană, o singură data și pentru maximum 15 minute. Vizitatorul trebuie să poartă echipament complet individual de protecție și trebuie să respecte toate măsurile sanitare care se impun. Echipamentul de protecția va fi asigurat de către spital. În Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc asigurăm în continuare această posibilitate, în intervalele de timp înșirate mai jos. 

Aparținătorii pacienților îngrijiți în compartimentul ATI Covid trebuie să contacteze medical curant pentru a se folosii de această posibilitate. Medicul poate fi contactat între orele 11-12, la numărul de telefon: 0746119562. În acest interval de timp și la acest număr de telefon aparținătorii se pot interesa și despre starea pacienților.  

În clădirea din Șumuleu pacienții în stare gravă pot fi vizitați zilnic, între orele 12,30- 13,30 după acordul medicului curant. Medicul poate fi apelat și personal. Aparținătorii se pot interesa telefonic despre starea pacienților zilnic între orele  12-13 la secția pneumologie, la numărul de telefon 0372753146, și între orele 13-15 la secția de boli infecțioase la numărul de telefon 0372753145.

La secția de boli interne transformată acum în secție Covid, pacienții în stare gravă pot fi vizitați între orele 13-15. Aparținătorii se pot interesa despre această posibilitate și despre starea celor internați la numărul de telefon: 0372 661 149.

Secția gastroenterologie al spitalului este transformată de azi pentru îngrijirea pacienților Covid. Despre starea celor internați aici aparținătorii se pot interesa la numărul de telefon: 0372 661 196.

Despre pacienții cu Covid-19 îngrijiți în spitalul modular din fața clădirii principale, aparținătorii se pot interesa la numărul de telefon: 0746119563. 

La secția pediatrie aparținătorii se pot interesa între orele 12-13 la numărul de telefon: 0372661171. 

Rugăm aparținătorii, să respecte aceste intervale de timp, medicii și asistentele nu pot răspunde la telefon atunci, când sunt echipați cu echipamentul de protecție și sunt între pacienți.

Cerem totodată, să respecte regulile referitoare la pachete, este important pentru a nu împovăra personalul cu aceasta. Pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc aparținătorii pot lăsa pachete la poarta instituției zilnic, între orele 13-15. Pachetele vor fi duse pe secții la ora 15. 

În Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc azi îngrijim 170 pacienți cu Covid-19. 10 persoane sunt internate pe secția ATI-Covid. Avem mulți pacienți în stare critică și cu forme severe ale bolii, în total 130 pacienți au nevoie de oxigen. Pentru a asigura îngrijirea necesară tuturor pacienților, au intrat în vigoare încă o serie de reorganizări: secția gastroenterologie s-a mutat la secția neurologie și pe locurile eliberate vor fi tratați pacienți confirmați și suspecți de Covid-19. S-au suplimentat totodată paturile pentru cazurile Covid-19 la pediatrie.       

Medicii spitalului recomandă în continuare vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Totodată recomandă pentru cei infectați să apeleze în timp la medici,  să nu aștepte agravarea simptomelor, pentru a putea primii în timp util ajutorul necesar.  

Covid tel ro

Miercurea Ciuc, 19.10.2021

Conform Ordinului Comandamentului pentru Situații de Urgență, se restrânge activitatea chirurgicală și în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc: se efectuează intervențiile chirurgicale care reprezintă urgență și cele care nu pot fi reprogramate. 

 

Pe baza ordinului Comandamentului pentru Situații de Urgență nr. 9490/04.10.2021 privind instituirea unor măsuri necesare la nivelul unităților sanitare publice cu paturi pentru combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc s-a dispus ca începând cu data de 5 octombrie 2021, pentru o perioada de 30 de zile se suspendă internările pentru intervenții chirurgicale care nu reprezintă urgență și cate pot fi reprogramate. 

”Restrângem activitatea chirurgicală numai pentru cazurile care nu reprezintă urgență și pentru pacienții care, după consultul efectuat de către medicul curant, pot fi reprogramați în condiții de siguranță. În același timp punem accent mai mare pe activitatea în sistem ambulatoriu, medicii vor fi disponibili mai mult timp în cabinetele de specialitate” – a accentuat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.    

Celelalte secții al spitalului – conform reorganizărilor efectuate mai devreme – își continuă activitatea. Este continuă activitatea și în cabinetele de specialitate al spitalului. 

În Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc în data de 6 octombrie 2021 îngrijim 109 pacienți cu Covid-19. Pe secția de terapie intensivă Covid sunt ocupate toate paturile, avem 10 pacienți, dintre ei 4 sunt intubați. Sunt pacienți cu forme severe ale bolii și pe secțiile din Șumuleu și pe fosta secție de boli interne din clădirea principală, transformată pentru îngrijirea pacienților Covid. Din cei 109 pacienți 73 au nevoie de oxigen. 89 la sută dintre pacienții confirmați internați sunt nevaccinați împotriva SARS-CoV-2.

Miercurea Ciuc, 06.10.2021

 

Pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc aparținătorii pot lăsa pachete la poarta instituției zilnic, între orele 13-15. Pachetele vor fi duse pe secții la ora 15. 

 

Rugăm aparținători să trimite în aceste pachete numai cele mai necesare articole de îmbrăcăminte, de igienă personală, apă și să nu împacheteze alimente. Personalul spitalului aduce pachetele la pacienți, dar nu este posibilă trimiterea pachetelor înapoi la aparținători. 

 

Spitalul a creat această posibilitate de a prelua și aduce pachete pentru pacienți după interzicerea vizitării pacienților, dar sunt unii care împachetează genți mari, cutii cu alimente, mai multe flacoane de răcoritoare și mulți bolnavi doresc să trimită acasă rufele murdare sau cutiile de alimente goale. Nu avem personal suficient pentru astfel de servicii, totodată trebuie să restrângem această activitate și din cauza situației epidemiologice. 

 

Vă rugăm să scrieți pe pachete numele pacientului și secția, unde este internat. 

 

Cerem înțelegerea și cooperarea pacienților!      

 

Miercurea Ciuc, 05.10.2021

 

Laboratorul de analize medicale al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și-a început activitatea și în sistem ambulatoriu: la etajul întâi al policlinicii s-a deschis punctul de recoltare al laboratorului. Recoltarea se efectuează zilnic între orele 8-10, rezultatele se eliberează între orele 13-14.

Analizele deocamdată se realizează contra cost, lista acestora și prețurile se găsesc pe următorul link:  http://spitalmciuc.ro/ro/510 

Prețul analizelor se poate plăti la caseria de la parterul policlinicii.   

Laboratorul de analize medicale al spitalului și-a început activitatea anul trecut pentru pacienții internați. Analizele se efectuează cu aparate noi, ultra performante de laborator. Prin punctul de recoltare se realizează și în sistemul ambulatoriu toate analizele necesare de sânge, urină, coprocultură, bacterologie, antibiogramă.       

 

Miercurea Ciuc, 05.10.2021

Menu