În cursul acestei săptămâni mai multe donații au fost oferite Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, continuarea acestora contribuind la pregătirea în vederea gestionării pandemiei. Valoarea donațiilor de până acum depășește  suma de două milioane de lei. Cooperarea are și rezultate palpabile: 91 de paturi din spital au fost în săptămânile trecute cu rețea de oxigen. 

 

Săptămâna trecută s-au oferit numeroase donații Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita: echipamente de protecție, bani, s-au cusut măști și oferit servicii, toate aceste venind în sprijinul măsurilor de pregătire pentru a face față valului pandemic. Lista de donatori este mai lungă decât săptămâna trecută, bănci, firme, instituții, composesorate și persoane fizice alăturându-se demersurilor, la fel și reprezentanții cultelor. 

O parte a echipamentului de protecție se află în depozitul spitalului și pe secții, achiziționarea a numeroase alte echipamente fiind în curs: aparate de ventilație mecanică fixe și portabile, monitoare, containere. Pe lângă echipamentele de protecție, în cursul săptămânii au fost preluate două infuzomate, 10 aparate aerosol, 11 pulsoximetre și a fost finalizată o investiție importantă: extinderea rețelei de oxigen. La secțiile de boli infecțioase și pneumologie s-au dotat cu oxigen șaizeci de paturi, iar la secția de ortopedie a spitalul județean – secție care a fost transformată în zonă de tratament pentru suspecți Covid-19 și terapie intensivă pentru pacienți cu coronavirus – treizeci și unu de paturi sunt dotate cu astfel de instalații. 

Firmele care au făcut posibilă finalizarea acestei investiții sunt ING Service, Sazy Impex și Iris Service, care împreună au donat 277 178  lei. Buzogány Károly, directorul ING Service a spus că decizia acestor firme locale de a sprijini împreună  spitalul a venit ca urmare a conștientizării importanței pe care o are în situația actuală spitalul județean. Acesta a mai spus că este foarte important ca aceste măsuri de sprijinire și de pregătire să fie luate din timp.

Au fost continuate și străngerile de fonduri: lângă Asociația Csíki Anyák Egyesülete și Rotary Club s-au alăturat parohii și Asociația Felcsík. 

În urma unei campanii lansate pe Facebook, numeroase persoane au cusut măști din material textil pentru angajații spitalului județean. La rândul lor au primit și ei donații, materiale textile au fost donate grupului. Cei care nu se pricep la cusut, pot dona metraj. 

„Donațiile sunt utilizate nu numai în folosul pacienților, ci contribuie și la siguranța angajaților spitalului. Este un sentiment înălțător văzând această cooperare. În numele angajaților Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc țin să mulțumesc tuturor pentru ajutor”, a spus dr. Konrád Judit, managerul spitalului. 

Lista donațiilor o puteți accesa pe pagina de web: www.spitalmciuc.ro

Lista cu cele necesare poate fi consultată tot pe site-ul mai sus amintit, printre acestea se numără aparate de ventilație mecanică,  scannere temperatură, teste coronavirus, aparate monitorizare pacienți, paturi terapie intensivă, aparatură pentru dezinfectare, containere, echipament de protecție. În continuare așteptăm donațiile dumneavoastră. Avem rugămintea de a contacta numărul de telefon 0758 117655 sau scrieți un  e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Donațiile pe care doriți să le faceți vira și în conturile Asociației pentru Județul Harghita: 

Lei: RO79BRDE210SV06542542100 (RON)

Euro: RO79BRDE210SV04149552100 (EUR)

Dolar USA: RO65BRDE210SV00939132100 (USD)

Forint: RO02BRDE210SV06587732100 (HUF)

Pentru donațiile pe  care doriți să le faceți spitalului din Miercurea Ciuc, menționați: Donatie Covid pentru SJU M-Ciuc.

Datele Asociației pentru Județul Harghita: Asociația pentru Județul Harghita / Hargita Megyéért Egyesület, sediu: Miercurea Ciuc, Piața Libertății, nr. 5, CUI 14623653.

Dr. Konrád Judit, managerul spitalului și Borboly Csaba, președintele Consiului Județean Harghita au vorbit despre aceste donații într-un video postat pe Facebook, materialul se găsește la acest link: https://www.facebook.com/watch/?v=3153873941339374 

 

Miercurea Ciuc, 9 aprilie 2020

 

Menu