Sunt negative testele de coronavirus efectuate pentru acei angajați ai Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, care au lucrat cu cadrul medical confirmat cu COVID-19. 

 

După confirmarea infecției cu coronavirus al unui medic din cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) din Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, conform protocolului s-au efectuat teste pentru acei angajați al spitalului, care au lucrat în ultimele trei zile în cadrul UPU. Conform rezultatelor primite în data de 16.04.2020, rezultatele tuturor angajaților sunt negative. Dacă va fi necesar, testele vor continua. 

Medicul infectat este în stare bună și este îngrijit în continuare la secția pentru bolnavi COVID-19 al spitalului. 

 

„Este o ușurare că toate rezultatele sunt negative, acest lucru însă nu înseamnă că nu trebuie să acordăm atenție maximă în continuare măsurilor de siguranță. Spitalul a reușit să se pregătească, să asigure echipament de protecție pentru angajați, iar purtarea acestui echipament nu este numai responsabilitate individuală, înseamnă și responsabilitate pentru ceilalți. Dacă nu aplicăm corespunzător măsurile de siguranță, atunci punem în pericol colegii noștri, familiile lor și bolnavii, care vin în spital să se vindece” – a arătat dr. Konrád Judit, managerul spitalului. 

 

Începând cu 17 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc – spital în subordinea Consiliului Județean Harghita – munca celor din UPU va fi ajutat de către doi medici de urgență de la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc.

În cadrul UPU s-a mărit numărul pacienților în ultima perioadă. Și pe secția de obstetrică-ginecologie se simte o creștere a numărului femeilor care vin să nască în spitalul nostru, nu numai din Ciuc, ci și din zona Odorhei și județul Covasna. De exemplu, în ziua de 15 aprilie s-a dublat, a crescut la 70 numărul internărilor efectuate într-o zi, față de ziua precedentă.

 

Miercurea Ciuc, 16.04.2020 

 

Menu