Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc în această săptămână a preluat mai multe aparate și echipament comandat de către donatori. Valoarea totală a donațiilor de până acum se ridică la 2.335.169 lei.  

Managerul spitalului, dr. Konrád Judit și președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba au relatat despre situația donaților într-un mesaj video:

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/videos/160072782112676/

20200427 105612Asociația Rotary Club Miercurea Ciuc a livrat spitalului aparate de mult dorite: luni și joi au predat spitalului 50 de termoscannere, care ajută cu mult în munca de triaj. Au mai făcut și un gest frumos: au donat 15 ceasuri de perete pentru saloanele unde sunt tratați pacienții cu COVID-19. Medicii și asistentele nu pot introduce în aceste saloane telefoane sau ceasuri de mână care este necesară pentru munca lor.  

În această săptămână spitalul a primit o parte din donația însemnată oferită de OTP Bank România: a sosit un aparat de hemodializă, în valoare de mai mult de 70 mii lei, împreună cu materiale consumabile în valoare de 15 mii lei. Acestea for fi folosite la compartimentul ATI nou amenajat pentru bolnavi dependenți de dializă, infectați cu coronvirus. 20200430 130734

Spitalul a primit și echipament de protecție: din partea Maxmed Depo Srl și Lázár Csaba au sosit 6 400 bucăți măști FFP-2. Măști corespunzătoare FFP-2 au fost donate și din partea composesoratului Mihăileni. De la Zentiva România am preluat 200 măști chirugicale.

Au fost oferite și donații în bani, mai ales din partea unor persoane fizice. Aceste sume sunt importante, sunt persoane care și-au oferit banii economisiți. Spitalul a primit de exemplu 5 mii de lei din partea Domnului Magyari Tibor.

S-au primit și alte ajutoare: primăria Merești a ajutat echiparea spitalului modular pus în funcțiune la Șumuleu cu darea în folosință a 13 paturi de spital și 16 noptiere.   

Fundația Mens Sana a dat în folosință gratuită până la sfârșitul lunii septembrie două unități modulare cu câte șase containere: acestea vor mări capacitatea de depozitare a spitalului, vor deservi farmacia cu circuit închis și magazia. Un alt container va fi folosit ca vestiar la clădirea spitalului vechi.    

Pe lista sponsorilor se vede că majoritatea donațiilor au fost predate. ”Așteptăm în continuare sprijinul tuturor, dorim însă să mulțumim celor care deja și-au exprimat ajutorul: pe clădirea spitalului am amplasat un banner cu mulțumirile noastre și în această săptămână am început înmânarea diplomelor de recunoștință pentru sponsorii spitalului” - a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.

Aici se găsește și lista necesităților. Despre eventualele donații vă rugăm să ne anunțați pe numărul de telefon 0758 117655 sau adresa de e-mail: bAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Mulțumim ajutorul tuturor.

Miercurea Ciuc, 01.05.2020

 

Menu