Apel la prudență în continuare

Începând cu 18 mai 2020 se reia parțial activitatea în ambulatoriile de specialitate ale Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, cu capacitate redusă. Consultările se fac numai pe baza programărilor și se menține triajul la poarta unității.

Cabinetele de specialitate se deschid parțial începând de 18 mai 2020 în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc: se extinde asigurarea asistenţei medicale ambulatorie și pentru cazurile care nu reprezintă urgenţă. Programările se realizează în procent de 50 la sută față de luna februarie a anului curent.

Totodată, pentru protecția pacienților și a personalului medical se mențin o serie de măsuri de prevenție.

Consultațiile se efectuează numai pe baza programărilor telefonice și online. Programări se pot obține de luni până vineri între orele 8 – 15, la numărul de telefon 0372 661 291 sau online prin site-ul spitalului (www.spitalmciuc.ro).

Se va continua triajul epidemiologic al tuturor pacienților (și al însoțitorilor în cazurile speciale) care intră în curtea spitalului. Acestora li se va completa Fișa de triaj, se va efectua termometrizarea, li se distribuie măști și vor fi direcționați către zonele de acces corespunzătoare.

Accesul pacienților care se prezintă în cabinetele de specialitate, va fi controlat la fiecare punct de acces, se va permite accesul pe baza listei de programări. O persoană desemnată va gestiona direcționarea pacienților programați astfel încât să nu se depășească regula de 1 pacient în cabinet și 1 pacient în sala de așteptare (zona din fața cabinetului). Restul pacienților vor fi rugați să-și aștepte rândul în afara ambulatoriilor. Excepții pot fi doar cazurile justificate, de exemplu gravide, copil sau pacienți cu dizabilități la care se va permite un însoțitor/aparținător.

Rugăm pacienții să se prezinte la ora exactă a programărilor și dacă este posibil, să vină fără însoțitor. La nivelul fiecărui punct de acces sunt disponibile dispensere cu dezinfectanți, adresăm rugămintea către pacienți să folosească acestea, să facă dezinfecția mâinilor la intrare și ieșire.

Atragem atenția pacienților că până la data de 30 septembrie 2020, consultaţiile medicale acordate în asistenţa medicală primară şi ambulatoriul de specialitate clinic, pot fi acordate şi la distanţă, utilizând orice mijloace de comunicare. Rugăm pacienții, că dacă este posibil, de exemplu pentru prescriere de rețete, să folosească această modalitate.  

Începând cu 18 mai se reia în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și activitatea de internare programată a pacienţilor cronici, în procent de 20 la sută față de luna februarie. Se menţine totodată interdicţia de acces a aparţinătorilor.

În amiaza zilei de 15 mai 2020 în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc s-au aflat internați 9 pacienți testați pozitiv la coronavirus. “De la o zi la alta s-a multiplicat numărul cazurilor COVID-19. Facem apel la locuitorii zonei să respecte măsurile de prevenție în continuare. Este foarte important să fim atenți unii la alții în această perioadă, să respectăm în continuare măsurile de siguranță. Acum responsabilitatea este și mai mare, trebuie să avem grijă și de noi înșine și de ceilalți din comunitatea noastră”- a subliniat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.

Miercurea Ciuc, 15.05.2020  

 

Menu