Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a beneficiat și în săptămânile trecute de numeroase donații, reprezentanții spitalului au preluat echipamente de protecție și aparatură medicală. Am avut parte și de gesturi frumoase.

adomany RMDSZ2S-a extins lista donatorilor în zilele trecute. De la Instel Srl. am preluat un kit de izolație RNA în data de 12 mai, acest kit permite efectuarea a 200 de teste coronavirus. Spitalul a primit și în luna mai echipamente de protecție în cantitate însemnată. A continuat ajutorul primit din partea Inspectoratului Pentru Situații de Urgență ”Olt” al Județului Harghita: în luna mai am preluat 2 900 viziere de protecție, 200 măști protecție FFP2, 490 măști protecție FFP3, 600 mănuși de protecție și 150 combinezoane. Casa de Asigurări de Sănătate Harghita a predat deja de trei ori echipamente de protecție, de această dată am primit 190 bucăți măști de protecție. Firma Engmatec Srl. a donat 2 500 de lei și 120 bucăți de măști FFP2. Conducerea spitalului a preluat o donație însemnată în data de 13 mai: la solicitarea UDMR, prin binevoința donatorului privat Frank Liu din Taiwan, cu ajutorul Guvernului Ungariei au sosit 16 800 bucăți măști chirurgicale (pe fotografia atașată).

„Suntem recunoscători pentru toate donațiile, și în special pentru acest ajutor însemnat. Este îmbucurător experiența ajutorului continuu, faptul că putem să ne bazăm pe acesta” – a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.    

Am primit și donații în bani: de exemplu firma Crown Cool Srl. a donat 10 000 lei în favoarea Secției de Boli Infecțioase a spitalului, iar Viking Srl. a sprijinit activitatea spitalului cu 5 000 lei.

Au fost primite multe donații în conturile Asociației pentru Județul Harghita, pe lângă persoane private au donat bani și salvatorii montani voluntari. Din aceste donații se planifică amplasarea unui lift în clădirea Secției de Boli Infecțioase a spitalului, iar din donațiile următoare se va achiziționa o hotă, necesară pentru efectuarea testelor de coronavirus.    

„În limita posibilităților, trebuie să ne ajutăm reciproc în cadrul comunității. Consiliul Județean Harghita a organizat strângere de fonduri pentru acest scop, am lansat apel la membrii comunității, ca cei care pot, să sprijine spitalele din județ și nevoiașii. Mulțumim donațiile de până acum, este îmbucurător că putem să ne bazăm unii pe alții. Sunt convins că vom trece peste această perioadă de criză prin cooperare. Dacă aveți donații de oferit, găsiți detalii pe site-ul korona.harghitamegye.ro” – a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, în a cărui subordine funcționează Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Spitalul a beneficiat și de alte donații: Manufactura Csíki Sör a cumpărat pentru spital un tunel de dezinfectare. Csíki Hotel – Pizzeria Via Napoli a donat 40 porții meniul zilei, prânzul a fost surpriză plăcută pentru angajații din administrația spitalului, care în ultima perioadă au lucrat peste program pentru a asigura toate cele necesare funcționării spitalului. Cooperativa Agricolă din Șoimeni a surprins toți angajații spitalului care au lucrat în data de 9 mai: în cadrul evenimentului ”Csíki Majális Másként” au oferit 300 de porții de mâncare. Cu mâncarea gătită în aer liber de către bucătarul șef Szőcs Előd s-a readus amintirea festivităților în aer liber, tradiționale la începutul lunii mai. 

Valoarea totală a donațiilor primite de către spital este de 2 850 611 lei.

Lista completă a donatorilor se găsește aici, iar aici poate fi consultat lista necesităților. Pentru eventualele noi donații vă rugăm să ne contactați pe numărul de telefon 0758 117655 sau adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Angajații spitalului mulțumesc sprijinul tuturor.

Miercurea Ciuc, 15.05.2020

 

Menu