Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a primit în donație de la Primăria Comunei Frumoasa, Composesoratul Frumoasa, Composesoratul Nicolești, Composesoratul Bîrzava și Asociația pentru Frumoasa un aparat de ventilație mecanică.

La conferința de presă organizată cu această ocazie joi, în curtea spitalului, Ferencz Tibor, primarul comunei Frumoasa a spus, au oferit pentru acest scop banii rămași în bugetul comunei după declararea pandemiei și anularea manifestărilor și evenimentelor locale. Composesoratele au sprijinit idea și au completat suma, așa au reușit să cumpere aparatul.

20200917 124118

Donația a fost mulțumită de către dr. Konrád Judit, managerul spitalului. A arătat, cei din Frumoasa au fost printre primii care și-au oferit ajutorul. „Suntem recunoscători că am primit ajutor exact atunci, când aveam nevoie de aceasta. Acum ne exprimăm mulțumirile în cuvinte, dar facem acest lucru și prin munca noastră de zi de zi, depus în folosul comunității locale” – a spus managerul. Dr. Bartha István, medicul șef al secției de terapie intensivă al spitalului a explicat, aparatul primit acum este un aparat hibrid, care poate fi folosit atât ca aparat portabil pentru transportul pacienților în stare critică, cât și ca aparat de ventilație mecanică fixă, dacă va fi nevoie de acest lucru.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și-a exprimat mulțumirile pentru toate organizațiile, firmele și persoane fizice care au oferit donații pentru sprijinirea spitalului. ”Din banii strânși am procurat acele aparate și echipamente care au fost cele mai importante și care trebuiau să fie cumpărate cât mai repede. Ajutorul celor din comuna Frumoasa, împreună cu composesoratele înseamnă o adevărată performanță și acum putem să ne mândrim de un aparat modern, care a fost foarte necesar” - a declarat Borboly Csaba.

Valoarea aparatului de ventilație mecanică este de 88 357 lei și a fost pus în funcțiune pe secția de terapie intensive al spitalului.

lelegezteto

În cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru sprijinirea spitalului de a face față cu pandemia până acum s-au primit donații în valoare de 3.149.882, donațiile au fost primite de spital și de Asociația pentru Județul Harghita.

Lista completă al donatorilor poate fi consultată aici.

Miercurea Ciuc, 17.09.2020

Menu