Este nevoie de amplasarea unui lift pentru transportul pacienților pe secțiile din Șumuleu al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, unde sunt îngrijiți pacienții cu Covid-19. Spitalul și Consiliul Județean Harghita, în a cărui subordine funcționează spitalul, nu pot efectua această investiție, clădirea fiind în proprietatea bisericii romano-catolice. De aceea vineri s-a lansat un apel pentru strângere de fonduri. Este nevoie de amplasarea unui lift pentru transportul pacienților pe secțiile din Șumuleu al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, unde sunt îngrijiți pacienții cu Covid-19. Spitalul și Consiliul Județean Harghita, în a cărui subordine funcționează spitalul, nu pot efectua această investiție, clădirea fiind în proprietatea bisericii romano-catolice. De aceea vineri s-a lansat un apel pentru strângere de fonduri. 

16.55.38

Este greoaie transportul pe etaj al pacienților în stare gravă pe secțiile spitalului dedicate îngrijirii pacienților cu Covid-19, secții care funcționează în clădirea din Șumuleu și unde în ultimele luni a crescut considerabil numărul pacienților. Un elevator de pacienți ar fi de mare ajutor și pentru bolnavi dar și pentru personalul care le îngrijește. Conform ofertei unei firme de specialitate un astfel de lift costă 56 mii lei. Spitalul a comandat documentația necesară și s-a obținut și avizul Ministerului culturii pentru amplasarea unui astfel de elevator. Clădirea fiind însă în proprietatea bisericii romano-catolice, nici spitalul și nici Consiliul Județean Harghita nu pot efectua o investiție pentru cumpărarea și amplasarea liftului. Continuând strângerea de fonduri început în primăvara acestui an, dr. Konrád Judit, managerul spitalului, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județen Harghita și dr. Dombi István, medicul șef al secției de pulmonologie al spitalului au lansat vineri un apel pentru donații. „În cadrul strîngerii de fonduri început în primăvară au fost oferite 3 316 887 lei, care au fost folosite conform voinței donatorilor. La începutul pandemiei ne-au fost de mare ajutor aceste donații, mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat, ne-au sprijinit. Acum cerem din nou ajutor. Pentru îngrijirea cât mai bună a pacienților noștrii, pentru eficacitatea muncii personalului, avem nevoie de acest lift. Vă rugăm, să contribuiți la cumpărarea acestuia” – a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.   „Mulțumim persoanelor fizice, firmelor, composesoratelor care în prima fază a campaniei de străngere de fonduri au sprijinit într-un număr atât de mare instituțiile din prima linie a pandemiei.

16.55.25

Acum cerem din nou ajutorul tuturor, pentru că nici spitalul, nici consiliul județan nu poate efectua această investiție. Așteptăm donațiile pe conturile Asocieției pentru Județul Harghita. Contează fiecare sumă mică. Primăriile ne pot ajuta cu strângeri de fonduri și așteptăm și ajutorul composesoratelor care încă nu au contribuit pentru acest scop” – a spus Borboly Csaba. Dr. Dombi István, medicul șef al secției de pneumologie a accentuat, personalul celor duuă secții care funcționează în clădirea din Șumuleu, sunt recunoscători pentru donațiile primite până acum, pentru că ân aceste momente sunt de ajutor toate încurajările pe care le primesc. „Un lift ne-ar fi foarte util pentru transportul pacienților în stare gravă, critică, dependenți de oxigen, transport care acum este foarte greu. Atunci, când un pacient are nevoie de terpaie intensivă, contează fiecare minut șs acum necesită un efort mare transportarea pacienților jos, și pentru bolvani și pentru personal” – a explicat Dr. Dombi István. Videoul cu apelul pentru donații poate fi vizionat aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=469001644070729&id=280850128683042&sfnsn=moDonațiile pentru lift se așteaptă la Asociația pentru Județul Harghita, la următoarele contruri: Lei: RO79BRDE210SV06542542100 (RON)Euro: RO79BRDE210SV04149552100 (EUR)Dolar USA: RO65BRDE210SV00939132100 (USD)Forinți: RO02BRDE210SV06587732100 (HUF)Lista donațiilor și donatorilor de până acum poate fi consultată pe pagina de web al spitalului: www.spitalmciuc.ro
Miercurea Ciuc, 06.11.2020

Menu