În cadrul cabinetului de diabetologie al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc este disponibil examinarea de osteodensitometrie pe tot parcursul săptămânii. Examinarea se desfășoară luni între orele 8-13, marți între orele 14-18, miercuri între orele 8-13, joi între orele 14-18 și vineri între orele 8-18. Pentru cei cu asigurare de sănătate această consultație este gratuită, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul de specialitate. Programări se pot obține la numărul de telefon: 0372 661 291.

A hetek, hónapok előrehaladásával egyre többet tudunk a SARS-CoV2 koronavírusról, illetve az általa okozott COVID-19-ről. A tudósok már egyre megbízhatóbb következtetéseket vonhatnak le nemcsak a járvány terjedésével, hanem a gyógyítással kapcsolatban is. Több biztató hatású oltóanyag látott napvilágot, azonban még mindig nem telt el elég idő a vírus megjelenése óta ahhoz, hogy választ adjanak például arra, hogy ezek az oltóanyagok mennyi ideig nyújtanak majd védettséget. Hogy mikor térhetünk vissza a régi életünkhöz, vagy egyáltalán visszatérhetünk-e valaha? Többek között ezeket a kérdéseket is feltette a Maszol.ro munkatársa dr. Sîngeorzan Sergiu epidemiológus főorvosnak, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Egészségügyi Ellátással Összefüggő Fertőzéseket Megelőző Egysége osztályvezetőjének, aki az országos Fertőzések Megelőzéséért és Ellenőrzéséért Egyesület (APCI) elnöke is.

https://www.maszol.ro/index.php/tech-tudomany/135312-csikszeredai-epidemiologus-a-koronavirus-megvaltoztatta-a-letunket-es-a-gondolkodasunkat

 

Dr. Kátai Helga tüdőgyógyász szakorvos április elejétől dolgozik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. A marosvásárhelyi születésű orvos tavasz óta sok újdonsággal néz szembe, új város, új munkahely és egy új vírus is a kihívások közé tartozik, hisz épp a koronavírus-járvány kezdetén állt munkába a kórház egyik olyan osztályán, ahol a koronavírusos betegeket kezelik. Ezekről a változásokról, hivatásról, hitről és természetesen, a koronavírusról is beszélgettek a fiatal szakemberrel. Azt mondta, a megelőzés érdekében nagyobb figyelemre lenne szükség, a kezelés során pedig több bizalomra. 

https://hargitanepe.ro/hu/elkotelezettseg-es-istenhit-fiatal-orvos-az-elso-vonalbol-1606206633486

 

Menu