Conducerea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc face apel la aparținătorii pacienților să nu trimită pachete pentru cei internați decât atunci când este foarte important și numai obiectele personale cele mai indispensabile. Este interzisă totodată trimiterea alimentelor pentru cei care țin diete speciale.

Este cunoscut faptul că după suspendarea vizitelor aparținătorilor, spitalul a oferit posibilitatea ca aparținătorii să lase la poarta instituției pachete pentru pacienți, pachete care au fost livrate pe secții de către personalul spitalului. Însă, având în vedere evoluția situației epidemiologice și a volumului mărit de pachete, spitalul cere locuitorilor să se folosească de această posibilitate numai atunci când este foarte important. Pentru pacienții internați pot fi trimise obiecte personale în pachete închise și inscripționate cu numele pacientului, respectiv secția unde este îngrijit. Pachetele pot fi depuse la poarta spitalului zilnic și vor fi livrate pe secții între orele 14-15.

Conducerea și personalul spitalului cere înțelegerea și cooperarea pacienților și aparținătorilor.

Miercurea Ciuc, 20.10.2020

 

Jövőben kerek ötven éve lesz annak, hogy Sándor Ilona a szentegyházi kórházban dolgozik. A főasszisztensként nyugdíjba vonult, de a kórházban jelenleg is tovább dolgozó Ica néni elszánt támogatója, védelmezője az intézménynek. Ha kell, akkor hivatalokban kilincsel, támogatót szerez és munkálatot vezet, de mindent megtesz azért, hogy a térség lakói számára továbbra is elérhető legyen a jelenleg a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház részeként működő Szentegyházi Egészségügyi Központ. A Hargita Népe interjúja.

https://hargitanepe.ro/hu/elhivatottsaggal-a-legnemesebb-feladatert-1601371135441

 

Ha a diagnosztizálás időben megtörténik, minden daganat gyógyítható. Ahhoz azonban, hogy a beteg bármilyen daganatos megbetegedéssel időben orvoshoz forduljon, elengedhetetlen a szűrővizsgálatokon való részvétel, ugyanis amikor a daganat a betegnek tünetet okoz, akkor az már valószínű, hogy előrehaladott stádiumban van – mondta Csató Szilárd onkológus szakorvos, akivel a szűrővizsgálatok fontosságáról, a rákmegelőzésről beszélgetett a Liget.ro újságírója.

https://liget.ro/kezelo/rakmegelozes-amikor-a-legdragabb-az-ido

 

Menu