PROGRAMUL DE VIZITĂ AL PACIENȚILOR INTERNAȚI ÎN SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ MIERCUREA CIUC

 

Având în vedere Decizia nr. 16/18.02.2014 a Managerului Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc şi respectând prevederile Ordinului nr. 1284/2012 cu privire la programul de vizite al aparţinătorilor, comunicăm faptul că vizitarea pacienților internați în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, începând din data de 1 martie 2014, se desfășoară conform următorului program:

- de luni până vineri în intervalul orar 15:00 - 17:30

- în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale între orele 10:00 - 12:00 şi 15:00 - 17:30

Această decizie vizează odihna adecvată a pacienţilor internaţi şi buna desfăşurare a activităţilor medicale şi de îngrijire în cadrul secţiilor.

În cazul secțiilor cu risc nu este permisă vizitarea pacienților sau există restricții mai severe în efectuarea vizitelor.

Nu puteți vizita pacienții internați la Secțiile Neonatologie și Obstetrică.

Vizita pacienților internați este restricționată la Secția Anestezie - Terapie Intensivă ceea ce înseamnă că vizita pacienților se desfășoară sub supravegherea angajaților secției, cu purtarea echipamentului de protecție adecvat (halat, botoșei și mască - la nevoie), pe intervale scurte de 3-5 minute, câte 1-2 vizitatori în aceeași perioadă de timp.

La Secția Pediatrie vizitarea copiilor internați este posibilă în spațiul destinat. Vizitarea copiilor în saloane este permisă numai cu acordul medicului de gardă, cu purtarea echipamentului de protecție adecvat.

La Secția Boli Infecțioase vizitarea pacienților internați este posibilă în spațiile destinate. Vizitarea pacienților imobilizați se va efectua cu acordul medicului de gardă, pentru intervale scurte de 3-5 minute, câte o persoană la un pacient, cu purtarea echipamentului de protecție adecvat (halat, botoșei și mască).

În cazul pacienţilor în stare critică sau terminală, indiferent de secţia/compartimentul în care aceştia sunt internaţi, familia are dreptul de a vizita pacientul zilnic, indiferent de oră, sau se poate solicita prezenţa permanentă lângă pacient a unui singur membru de familie, cu acordul medicului curant, dacă condiţiile de la secţia/compartimentul respectivă/respectiv permit acest lucru. În caz contrar, se va asigura accesul familiei periodic la pacient, asigurându-se un spaţiu adecvat de aşteptare, în apropierea secţiei/compartimentului respective/respectiv.

În cazul copiilor până la 14 ani, internaţi la oricare dintre secţiile/compartimentele din unitatea sanitară, se acceptă prezenţa unui aparţinător permanent, dacă se solicită acest lucru.

În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, internaţi în oricare dintre secţiile/compartimentele din unitatea sanitară, se poate accepta prezenţa unui aparţinător permanent, cu acordul şefului de secţie/coordonatorului de compartiment.

În situațiile de risc epidemiologic de nivel înalt, în cazuri de epidemii de boli infecto-contagioase, vizitarea pacienților internați se va interzice în totalitate, aparținătorii având la dispoziție numerele de telefon ale secțiilor pentru a beneficia de informații în legătură cu pacienții internați.

 

Vă mulţumim pentru înţelegere!

Comitetul Director al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc

 

 

 

Menu