illustration of pregnant woman with mask 1440x430

Din cauza pandemiei de coronavirus, pentru prevenirea infecțiilor sunt în vigoare în continuare măsuri speciale în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, pentru protejarea sănătății Dumneavoastră și a personalului instituției. Totodată, unele măsuri s-au schimbat față de cele publicate anterior. 

Informațiile despre internare, travaliu, naștere le găsiți mai jos. 

Vă rugăm, ca la prezentarea în spital să purtați măști de protecție.  

Procedura în cazul consultului și internării de urgență: 

 1. prezentarea la Unitatea de Primiri Urgențe (aparținătorii pot acompania gravidele până la intrarea UPU), de unde gravida va fi însoțită la secția corespunzătoare

 

Informații referitoare la travaliu, naștere, post-partum

 1. Pacientele care nu prezintă nici un simptom al infecției cu noul coronavirus, vor urma procedurile de travaliu și naștere obișnuite: alegerea liberă a poziției corpului în timpul travaliului, procedurile referitoare la tăierea cordonul ombilical numai după încetarea pulsațiilor, asigurarea orei de aur, sistem rooming in, alăptarea timpurie și sprijinirea hrănirii la sân. 
  Prezența soțului la naștere nu este posibil până când sunt în vigoare măsurile epidemiologice. Din această cauză sunt în continuare suspendate și vizitele aparținătorilor în cadrul instituției. 
 2. Societatea română de obstetrică și ginecologie a elaborat un protocol pentru asistarea nașțerii și îngrijirea nou născuților pacientelor cu noul coronavirus. Aceste recomandări vor fi avute în vedere și în cadrul secției noastre. Totodată, respectând regulile referitoare la siguranță, ne vom adapta fiecărei situații individuale. 

Informații referitoare la certificatul constatator al nașterii 

 1. Documente necesare:
  1. cartea de identitate a părinților
  2. certificatul de naștere al părinților
  3. certificatul de căsătorie în cazul în care părinții sunt căsătoriți (dacă părinții nu sunt căsătoriți, tatăl trebuie să semneze o declarație-tip privind recunoașterea paternității nou născutului)
 2. pentru operativitatea procedurii avem rugămintea de a avea asupra dvs. copii lizibile ale actelor mai sus-menționate sau transmiteți aceste documente scanate pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (cu mențiunea: pentru Ciobotaru Éva, asistent social)

Pentru informații suplimentare aveți la dispoziție numărul de telefon al personalului de la sala de nașteri (0372-661.121) pe care îl puteți apela oricând, totodată vă vor răspunde la întrebări și medicii ginecologi care vă urmăresc. Vom comunica în continuare schimbările, acesta vor fi publicate pe pagina de web a spitalului județean: http://www.spitalmciuc.ro/

Menu